Forfatter: Sharon Miller
Oprettelsesdato: 19 Februar 2021
Opdateringsdato: 26 Juni 2024
Anonim
Joyciline Jepkosgei vandt New York City Women's Marathon i sit første 26.2-mile løb nogensinde - Livsstil

Indhold

Joyciline Jepkosgei fra Kenya vandt søndag New York City Marathon. Den 25-årige atlet løb banen gennem de fem bydele på 2 timer 22 minutter 38 sekunder-kun syv sekunder fra banerekorden, ifølge New York Times.

Men Jepkosgeis sejr slog masser af andre rekorder: Hendes tid var den næsthurtigste af en kvinde i maratonhistorien og den hurtigste med nogen kvinde debuterer i New York City Marathon. Jepkosgei blev også den yngste person til at vinde det prestigefyldte løb siden 25-årige Margaret Okayos sejr i 2001, ifølgeTID.

Selvom at vinde det største marathon i verden er en fantastisk bedrift i sig selv, er det måske endnu mere spektakulært, at dette var første gang, Jepkosgei nogensinde havde løbet en afstand på 26,2 kilometer. Ja, du læste rigtigt. New York City Marathon var bogstaveligt talt Jepkosgeis første fulde marathon. Som nogensinde. (Relateret: Hvorfor en olympisk triatlet er nervøs for sit første maraton)

For ordens skyld var Jepkosgeis konkurrence hård i år. Hendes sværeste modstander var med -kenyanske Mary Keitany, der har vundet New York City Marathon fire gange, herunder i 2018. Keitany endte med at slutte kun 54 sekunder bag Jepkosgei, hvilket markerede den sjette i træk New York City Marathon, hvor Keitany sluttede i top to. (Se: Hvordan Allie Kieffer forberedte sig til NYC Marathon 2019)

Med hensyn til Jepkosgei indrømmede hun over for journalister, at hun i starten ikke engang var klar over, at hun havde vundet maraton. "Jeg vidste ikke, at jeg vandt det. Mit fokus var at afslutte løbet. [Den] strategi, jeg havde planlagt, var at afslutte løbet stærkt," delte hun. "Men på de sidste kilometer så jeg, at jeg nærmede mig målstregen, og jeg var i stand til at vinde."

Selvom Jepkosgei kun har kørt professionelt siden 2015, har hun allerede opnået nogle seriøst imponerende præstationer. Hun har vundet sølvmedaljer ved verdensmesterskaberne i halvmaraton 2017 i Valencia, Spanien, tjent en bronzemedalje i de afrikanske mesterskaber 2016 og satte verdensrekorder med sine tider i halvmaraton, 10-, 15- og 20 kilometer løb, ifølge til WXYZ-TV. I marts, under sin første tur til USA, vandt Jepkosgei også New York City Half-Marathon.

Hun er måske relativt ny i spillet, men Jepkosgei er allerede inspirerende løbere overalt. "Jeg vidste ikke rigtig, at jeg kunne vinde," sagde hun i en udtalelse, pr Boston Globe. "Men jeg gjorde mit bedste for at gøre det og klare det og slutte stærkt."